Artiklen indeholder reklamelinks

Børn står oftest tidligt op, og er aktive og omgået af mennesker i de forskellige institutioner dagen lang. Det er vigtigt, at børn får rigeligt med sund mad med en masse vitaminer og mineraler, samt at de får rigeligt med søvn hver nat. Både for at undgå et umuligt barn næste morgen, men også for at give dem energi til endnu en lang dag. Mælkesyrebakterier findes nærmest over alt, og kan betegnes som sundhedsfremmende mikroorganismer. De har en finger med i den proces, som omdanner mælkesukker til mælkesyre. Det er også derfor, at de indgår i en lang række mejeriprodukter. Derudover findes mælkesyrebakterier også naturligt i vores tarmsystem, og hjælper til at opretholde balance i vores tarmflora.

Kosttilskud til børn?

faar din baby nok maelkesyreDet virker måske lidt overdrevet, at børn skal indtage kosttilskud. Dog ændrer det ikke på det faktum, at det i nogle tilfælde virkelig kan have en positiv effekt både på barnets energi, men også på deres generelle helbred. Tilskud af mælkesyrebakterier til børn kan nemlig støtte tarmsystemet og på den måde afhjælpe diarré, forstoppelse og andre maveproblemer.

Hos et spædbarn er der ikke mange bakterier i babyens tarmflora. Mælkesyrebakterier er vigtige for barnets udvikling af en sund og balanceret tarmflora. Dette skyldes, at de fæstner sig på tarmens overflade, og på den måde bliver i stand til at kunne udkonkurrere alle de dårlige og sygdomsfremkaldende bakterier. På den måde forebygger de mavegener, og hjælper generelt på en babys urolige mave. Derfor kan det godt have en positiv effekt at give dit barn mælkesyrebakterier, da det styrker deres immunforsvar i tarmene.

Hvis dit barns afføring er normal, og du ikke har en fornemmelse af, at der er noget galt med tarmsystemet, er mælkesyrebakterier naturligvis ikke nødvendige. Hvis du oplever tegn på mavegener, eller hvis din baby ofte græder efter amning, kan det godt skyldes ubalance i tarmfloraen. Hvis dit barn er under tre år, skal du søge læge, før du investerer i tilskud af mælkesyrebakterier. Oftest siger man, at det kun er børn over tre år, der skal indtage dem, men der findes dog undtagelser.

Balance i tarmfloraen er vejen til et godt helbred

Det kan være svært at vurdere lige netop hvor det gør ondt, eller hvad der er galt med din baby, når han/hende er ked af det. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på en række faktorer, der kan skyldes ubalance i tarmsystemet:

  • Babyen græder op til en halv time hver gang, du har ammet
  • Vandtynde afføringer
  • Mangel på appetit
  • Urolig søvn

Hvis du oplever nogle af disse tegn på din baby, kan det være grundet ubalance i tarmfloraen. Konsulter med Jeres læge og find ud af hvad I kan gøre for, at din babys tarmflora og immunsystem igen kommer i balance. Hvis dit barn er over tre år, findes der forskellige former for mælkesyrebakterier specielt lavet til børn. Disse tabletter har eksempelvis vaniljesmag, som gør det lettere for dit barn at tygge dem. Derudover indeholder de ikke laktose eller gluten. Du kan på denne måde give dit barn et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier, som også er velsmagende. Mælkesyrebakterier kan købes som håndkøbsmedicin.