Hvorfor bruge mælkesyrebakterier?

Immunforsvaret er til for at slå bakterier ned, men immunforsvaret skal være så velfungerende, at det hverken reagere for meget eller for lidt. Det er vigtigt at immunforsvaret ikke slår de bakterier ned, som kroppen har brug for. En god bakteriebalance er en forudsætning for et sundt helbred.

Hvad er mælkesyrebakterier og hvad gør de godt for?

Mælkesyrebakterier (probiotika) er en af de vigtigste bakterier i kroppen. Bakterien har intet med mælk at gøre, men har dette navn, fordi de omsætter kulhydrater og andre former for organisk materiale, til f.eks. mælkesyre. Denne syre understøtter blandt andet funktioner i tarmsystemet. Den påvirker og stimulerer celledelingen på indersiden af tarmen, samt regulerer pH-værdien. Den rigtige pH-værdi hæmmer eller dræber skadelige svampe og bakterier, så kroppen er i balance.

Mælkesyrebakterier inddeles i to arter; Lactobacillus og Bifidobacterium – Disser arter findes henholdsvis primært i tyndtarmen(Lactobacillus) og tyktarmen (Bifidobacterium)

I tarmen befinder sig mellem 70-90 % af alle immunforsvarets celler. Det er bevist at mælkesyrebakterier stimulere immunforsvaret og gør kroppen modstandsdygtig overfor infektioner. Bakterierne får efter sigende kroppen til at producere et større antal forsvarsceller, antistoffer og neurotransmittere. Dette hjælper kroppen til at nedbryde sygdomsfremkaldende bakterier og vira hurtigt.

et-liv-i-balance

Et liv i balance

Der skal ikke meget til at forstyrre kroppens balance i en aktiv hverdag. Men det er ikke svært at gøre noget, for at det bliver bare lidt nemmere. Man kan forsøge at forebygge sundhedsarbejdet og indtage mælkebakterier sammen med de andre vitaminpiller hver dag, og på den måde forebygge ubalancen i bakterieantallet. Dette hjælper med at holde kroppen i balance, eftersom den har de syre, som den har brug for. Immunforsvaret har godt af et boost i den rigtige retning med disse vitaminer. Mælkesyrebakterier er med til at stabilisere maven og hjælpe på maveproblemer, disse syrebakterier stimulerer tarmen og skaber en kunstig tarmflora.

Antibiotika og mælkesyrebakterier

Eksempelvis anbefales det kraftigt at indtage mælkesyrebakterier efter antibiotika. Grunden til dette er, at antibiotika slår alle bakterier ihjel, også dem kroppen skal bruge. Derfor er det yderst vigtigt, at give kroppen noget, der kan få den på rette sporhurtigst muligt. Antibiotika smadrer altså kroppens forsvarsbakterier – Derfor opstår der ofte blot en ny sygdom efter brug at antibiotika, da de skadelige bakterier får frit løb til at sprede sig, når forsvarsbakterierne bliver slået ihjel.

Når de ’gode’ bakterier bliver fjernet, vil de sygdomsfremkaldende bakterier automatisk brede sig rigtig hurtigt, da der vil være et overskydende næringsstof pga. antibiotika. Dette kunne f.eks. være sukkerarten sialinsyre, som de skadelige bakterier vil nære sig af. Derfor frygtes det, at disse bakterier skaber en større og større platform i eksempelvis tarmen, og derfor ikke længere er særlig nemme at udkonkurrere for forsvarsbakterierne.

De skadelige bakterier risikerer at skabe betændelse i tarmene og gør det derfor også sværere at genoprette den optimale og almindelige tarmbakteriekultur i kroppen.

Gode grunde til at bruge mælkesyrebakterier

 • Hjælper på opsvulmet og forstoppet mave
 • Hjælper dig af med luft i maven
 • Styrker hele dit immunforsvar, fordi kroppen kommer i bedre balance
 • Genopretter tarmfloraen
 • Kroppen bliver modstandsdygtig overfor infektioner og vira
 • Bekæmper hurtigere sygdomsfremkaldende bakterier
 • Mindsker gener med løs mave og kvalme
 • Stabilisere pH-værdien
 • Mælkesyrebakterier øger effekten af vitaminpiller
 • Mennesker har trillioner af bakterier i maven
 • Der er 10 gange så mange bakterier i tarmene end celler i kroppen