Hvem bør spise mælkesyrebakterier?

Vi kender alle til det med at have maveproblemer, både på den ene eller den anden måde. Måske du er en af dem, som har kronisk maveproblemer, og i det tilfælde har prøvet alt fra Imodium plus til afføringsmidler til kosttilskud osv. Du er ved at blive frustreret og intet af de andre midler har virket optimalt indtil videre. Mælkesyrebakterier kan benyttes af de mennesker som døjer med ubalance i maven. Det er et vigtigt redskab for din krop, fordi den hjælper til i kampen imod fjenderne.

Kan gravide spise mælkesyrebakterier?

Maveproblemer er desværre blevet et tabuemne i manges øjne, hvilket er en skam. Det er en skam fordi det er et problem alle er bekendt med. Kontaktede man sin egen læge lidt oftere, vil der nok komme færre mennesker med maveproblemer. Her kan det tilføjes at nettet er blevet et stærkt redskab, til at få svar på vores pinlige spørgsmål, som vi helst vil holde for os selv.

Et typisk symptom som opstår under graviditeten er den store oppustet mave. Det er her vi i forvejen føler os som en stor ballon, og følelsen af endnu mere oppustelighed oveni, er bestemt ikke sjovt. Mælkesyrebakterier er et godt redskab som hjælper på mange mavesymptomer, og kan derfor være en god ide at bruge imod oppustet mave. Men hvordan er det lige med brugen af mælkesyrebakterier og graviditet? Mon det er en god kombination?

stor gravid mave

Den mest anvendte mælkesyrebakterie kaldes Iactobacillus acidophilus, hvilket også findes i A-38 og Tykmælk. Denne type skulle være sikkert at anvende for gravide, både under graviditet og amning. Men de andre former for mælkesyrebakterier er ikke undersøgt tilstrækkeligt endnu. Det frarådes derfor for gravide at anvende de andre mælkesyrebakterier. Er du i tvivl så kontakt din egen læge.

Men derfor skal du ikke helt snydes som gravid – Et godt råd er at du skal tænke over hvad du spise, tag kosttilskud/ vitaminer og drik rigeligt med vand.

Mælkesyrebakterier og sygedomme

Mælkesyrebakterier er et produkt som kan købes på håndkøb, helt uden recept. Det betyder at det kan benyttes af alle, store som små, tykke som tynde. Men kan det mon have positive påvirkninger til personer med sygedomme til at få et bedre helbred, og hjælpe dem til at få en bedre dagligdag?

Svaret er ja!

Eksempel på sygdomme hvor mælkesyrebakterier kan hjælpe:

  • Laktoseintolerante
  • Rejsediarre
  • Diarre grundet kemoterapi
  • Inflammatorisk tarmsygdom (IBD)
  • Irritabel tyktarm (IBS)
  • kolik hos spædbørn
  • mavesår
  • eksem hos spædbørn og børn, som f.eks. lider af laktoseintolerans eller mælkeallergi
  • lungeinfektion

Men bør du tage mælkesyrebakterier hvis du har en sygdom? Bruger du antibiotika fordi kroppen skal have hjælp til nedbrydelse af skadelig bakterier, så anvend ikke mælkesygebakterier. Har du et svækket immunforsvar eller anvender du immunsuprimerende medicin, bør du heller ikke fylde dig med mælkesygebakterier. Befinder du dig i den kategori, hvor du har en korttarm, hvilket ligger i ordet, at du har en korttarm, så kan du risikere at mælkesyrebakterier kan give infektion.

Er du det mindste i tvivl, så kontakt altid din egen læge for at få råd og vejledning.