Artiklen indeholder reklamelinks

Mælkesyrebakterier er nogle af de gode bakterier i tarmene, der hjælper med at skabe en god balance i mave-tarm regionen. Udover at findes naturligt i tarmene, findes mælkesyrebakterier også i en række mælkeprodukter og kosttilskud, der kan være nyttige at tage, hvis man oplever ubalance eller ubehag i maven og tarmene.

Mælkesyrebakterier kan også være rigtig gode at tage, mens man er gravid. Det kan du læse meget mere om, herunder.

Gravid med oppustet mave

Som gravid kan man opleve, at maven bliver oppustet, og at man får luft og ubehag i maven. Det kan være rigtig generende og ubehageligt. For at undgå at maven føles oppustet, og at man går rundt med konstant luft i maven, kan mange gravide derfor have stor gavn af at tage mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier med lactobacillus acidophilus bakterien er sikker at spise som gravid, og når man ammer. Denne bakterie findes blandt andet i A38 og tykmælk.

Ved indtagelse af mælkesyrebakterier over en periode kan du opretholde en sund balance i maven og tarmene og samtidig lindre og forebygge oppustethed og luft i maven.

Bakteriesammensætning hos mor og barn

Har du en god balance i mave-tarm systemet, når du er gravid, kommer det også din baby til gode. Opbygningen af din babys bakterieflora i tarmsystemet sker i takt med, at din baby kommer i kontakt med forskellige slags bakterier, men du har også selv en indflydelse herpå. Både din kost under graviditeten og din bakteriesammensætning har indflydelse på opbygningen af din babys bakterieflora og betydning for, hvordan din babys bakteriesammensætning bliver.

Har barnet en god balance i bakteriefloraen, vil det i højere grad opleve at have en god fordøjelse og ro i maven. Derimod, hvis din baby har ubalance i mave-tarm regionen, kan det opleve at få maveproblemer og fordøjelsesproblemer, herunder luft i maven, forstoppelse og mavekneb.

Det er på den måde afgørende, hvorvidt du har en optimal bakteriesammensætning, da denne videregives til din baby, som kan få problemer med maven, hvis dennes bakteriesammensætning ikke er optimal.

Tag mælkesyrebakterier som kosttilskud

For at undgå at barnet får problemer med maven og med fordøjelsen er det dermed vigtigt, at barnet får opbygget en optimal bakteriesammensætning og en sund balance i bakteriefloraen i mave-tarm systemet. Det kan du allerede som gravid hjælpe dit barn med ved at spise sundt og varieret og desuden supplere din kost med mælkesyrebakterier.

Samtidig viser undersøgelser, at bakteriesammensætningen hos børn er under stor forvandling, når barnet er mellem ni og atten måneder gammel, men udvikles helt op til barnet når treårs-alderen. Det kan derfor også være nyttigt for barnet at få mælkesyrebakterier efter det er blevet født, da disse både kan forebygge maveproblemer og hjælpe barnet med opbyggelsen af en sund bakterieflora i tarmene.

Lactocare har lavet en serie af kosttilskud med mælkesyrebakterier, som kan hjælpe dig med at opretholde en sund balance i maven og tarmene, der både kan komme dig og din baby til gavn. Lactocare har desuden lavet en række kosttilskud med mælkesyrebakterier specielt egnet til baby, der kan give dit barn de bedste betingelser for en optimal bakteriesammensætning og en sund balance i bakteriefloraen – også efter det er blevet født.