Artiklen indeholder reklamelinks

Har man mavebesvær, er det svært at fokusere på særlig meget andet, og det tærer på både energi og overskud, at have det i længere perioder. Både kost og motion har indflydelse på mavebalancen. Hvis man er i underskud af mælkesyrebakterier, er immunforsvaret også svækket. Det vil sige at ikke alene hjælper bakterierne med at få krop og mave i balance, men styrker også immunforsvaret, så chancen for at komme lettere igennem vinteren uden sygedage, bliver øget.

Der kan være mange årsager til maveproblemer, og derfor kan mælkesyrebakterier også bevirke mange problemstillinger. Så snart din mave er i balance, er immunforsvaret også betydelig stærkere.

Gendan balancen i maven

Et ekstra tilskud af mælkebakterier er med til at opretholde eller genoprette balancen i maven. Tarmene indeholder mange millioner bakterier, disse hjælper kroppen med at nedbryde og fordøje maden, og samtidig beskytter de mod sygdomsfremkaldende bakterier. Når der er ubalance i kroppens bakterieflora er der stor risiko for fordøjelsesproblemer. For at skabe denne balance i maven, anbefales det er bruge produkter som Duolac, LactiPlus, SB3 m.fl.

Der eksisterer mange slags bakteriestammer, og ofte er det en kombination af de forskellige stammer, der har den bedste effekt. Det er at foretrække, at alle former for bakterier er repræsenteret i tilskuddet, eftersom pH-værdien i tarmen svinger meget. Så for at tilskuddet skal have den ønskede effekt, bør det være en sammensætning af bakteriestammerne.

Tarmhinden fornyes hver tredje dag, hvilket også betyder, at det er smartest at indtage mælkesyrebakterierne hver dag. Mælkesyrebakterier er håndkøbsmedicin og kan købes i fysiske butikker (supermarkeder, apoteker og Matas) samt hos et apotek online.

Gode råd til en roligere mave

Spis regelmæssigt: Maven fungerer bedst, når maden indtages samme tid hver dag. Det er vigtigt at slappe af under måltiderne, så kroppen har ro under måltiderne. Spring usunde mellemmåltider over, der har stort fedtindhold og spis i stedet et stykke frugt eller grønt.

Skær ned på fibrene: Spis fibre med måde. Fibre er længe blevet anset som værende et mirakel for kroppen, men den antagelse er i nyere tid blevet revurderet. Urolig mave kan nemlig skyldes et for stort indtag af fibre. Derfor kan man ved urolig mave, til tider, med fordel mindske indtagelsen af fibre.

Sænk stressniveauet: For at kroppen skal være i balance, er det vigtigt at huske og slappe af og give kroppen ro. Forskning viser at ved at mindske niveauet af stresshormoner, vil maven være i bedre balance. Lav eventuelt afspændingsøvelser som vil hjælpe kroppen til at slappe helt af. F.eks. er Yoga en god afslapning og meditation, at give kroppen.

Skær ned på mælkeprodukter: Oppustet mave skyldes hos en overraskende stor del mælkeprodukter. Mange har svært ved at nedbryde mælken. Her er det en ide at blive tjekket for laktose-intolerans.

Spis sundt: Frugt og grønt hjælper maven i balance. Kosten har stor indflydelse på maveonde, derfor er det vigtigt at spise sundt og hjælpe kroppen på vej.