Artiklen indeholder reklamelinks

Mælkesyrebakterier er lidt af et vidundermiddel. De kan nemlig både bidrage til en sundere tarmflora, et styrket immunforsvar samt lindring af kolik og svamp i skeden. Mælkesyrebakteriers mange funktioner stopper dog ikke her. Det kan nemlig også være et effektivt middel mod dårlig ånde.

Dårlig ånde kan have stor betydning for det sociale liv, man lever. Nogle plages kun af dårlig ånde efter lidt for store mængder hvidløg eller lidt for mange kopper kaffe, men der findes altså også dem, der kæmper med en kronisk form for dårlig ånde.

Dårlig ånde fra munden

De fleste af os ved nok, hvad dårlig ånde er, og de fleste af os har nok også prøvet både at have dårlig ånde eller at bemærke dårlig ånde fra andre. Uanset hvad er dårlig ånde generende og enormt ubelejligt altid.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man har dårlig ånde. Nogle gange kan det komme fra udåndingsluften via næsen, mens det andre gange kan skyldes tørhed i munden, hvis man ikke har indtaget mad eller drikke over en længere periode.

Hvis du døjer med kronisk dårlig ånde, og oplever, at tyggegummi, mundskyl og tandbørstning ikke virker, kan det sagtens være fordi, at du producerer mindre spyt end andre mennesker. Spyt er nemlig med til at skylle munden, så den ikke bliver tør. Tørhed i munden er en af de mest almindelige årsager til dårlig ånde – og det er også derfor, at vi ofte oplever at have dårlig ånde, når vi vågner om morgenen.

Dårlig ånde fra tænderne

Daarlige aande fra taender

Dårlig ånde kan faktisk også komme fra vores tænder. Når den dårlige ånde kommer fra tænderne, skyldes det ofte paradentose.

Paradentose er betændelse i tandkødet, som medfører, at tandkødet bliver slapt, og danner små lommer. I disse lommer kan betændelsen gemme sig i lang tid, hvis man ikke formår at børste sine tænder grundigt nok.

Udover ømhed og rødme i både tænder og tandkød kan paradentose altså også resultere i dårlig ånde. For at forebygge og undgå paradentose kan man blandt andet:

  • Skifte sin tandbørste jævnligt
  • Undgå skummende tandpasta
  • Opretholde et stærkt immunforsvar
  • Indtage C-vitamin
  • Indtage mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier virker, som før nævnt, på lidt af hvert – og dårlig ånde er ingen undtagelse. Mælkesyrebakterier kan fås gennem fødevarer, men findes altså også som kosttilskud i form af for eksempel sugetabletter.

Actavis Nordic har blandt andet fremstillet sugetabletter med mælkesyrebakterier til både tænder og tandkød. Sugetabletterne modvirker dårlig ånde, idet den opløses i munden uden at blive tygget.

Mælkesyrebakterier som kosttilskud bidrager desuden til at opretholde et stærkere immunforsvar, som også er en måde, hvorpå dårlig ånde kan forebygges.

Dårlig ånde kan også skyldes fordøjelsesproblemer. Mækesyrebakterier afhjælper fordøjelsesproblemer, og virker på den måde altså også mod dårlig ånde.