Artiklen indeholder reklamelinks

Der er alt for mange dansker som går rundt med maveproblemer. De er tavse omkring problemet, da det desværre er blevet anset som et tabuemne. Men derfor skal du ikke gå rundt og føle ubehag – Få nu gjort noget ved problemet.

Hvad hjælper mod maveproblemer?

Der er mange måder hvorpå man kan have maveproblemer, alt fra forstoppelse til det helt modsatte som diarre. En kæmpe mave er følelsen man har når maven er udspilet og oppustet. Men hvad gør jeg i de forskellige situationer?

Jeg tror, at flere af os har stået i en situation, hvor man mærker en underlig rumlen i maven. Her er man ikke et sekund i tvivl – diarre er på vej. Det er lige meget hvilken situation du befinder dig i, det er aldrig sjovt med diarre! Det kan kun være alles største ønsker at få det stoppet hurtigst muligt! Der er flere måder hvorpå du kan stoppe dit hyppige toiletbesøg.

Der er flere fødevarer som du kan spise når du har diarre. Her er et par gode råd:

  • Bananer
  • Kogte og bagte grøntsager
  • Knækbrød, kiks og lyst brød
  • Syrnede mælkeprodukter
  • Fisk uden skind
  • Spis småmåltider
  • Kost som har den sammen temperatur, som din krop. Fordi koldt eller varmt vand kan forværre situationen
  • Drik altid rigeligt med væske – tilsæt eventuelt salt og sukker i vandet

Der er også flere forskellige håndkøbsmedicin, som kan benyttes imod diarre. En af dem som de fleste kender til er Imodium plus, hvilket hurtigt kan sætte en stopper for dine toiletbesøg. Desværre kan den være så effektiv, at det pludselig giver forstoppelse. Hvilket betyder hvor man først har gået fra et hyppigt toiletbesøg, til et sjældent besøg.

mand paa toilet med ondt i maven og virkelig meget toiletpapir

Forstoppelse er bestemt ikke et ukendt fænomen for os dansker. Men hvad stiller vi op når vi er havnet i den situation, hvor toiletbesøget næsten ikke er eksisterende. Afføringsmidler er et af de mest anvendte mediciner som bliver brugt under forstoppelse. Afføringsmiddel kan hjælpe dig til at du igen får gang i maven, så du kan føle dig godt tilpas. Der er mange forskellige håndkøbsmedicin, som du kan anvende. Du kan anvende medicin som Dulcolax, MoxaloleTM og Medilax. Hvilket kan købes på et apoteket nær dig eller på et online apotek.

Forebyggelse før og under maveproblemer

For at opretholde balance i maven og undgå maveproblemer, er det en god ide at tænke på forebyggelse både før og undervejs. Det er derfor vigtigt at du tænker på hvad du putter i munden, og i hvor stort et omfang du gør det. Væskebalance er også en vigtigt element, her menes ikke kun kaffe, sodavand eller saftevand men almindelig vand. Der er flere forskellige former for medicin, som du kan anvende. Mælkesygebakterier er et vigtigt element for din krop, og den giver maven balance. Maveproblemer kan opstå grundet flere årsager, og især grundet fremmed bakterier. Derfor er en god håndhygiejne altid vigtigt, så du forhåbentligt kan slippe udenom maveproblemerne. Mangler du råd og vejledning så kontakt egen læge eller apoteker.