Artiklen indeholder reklamelinks

Mange af os har oplevet det, eller i hvert fald kender de fleste af os, nogle som har. Dårlig mave på ferie eller feriemave, som det også kaldes, opstår nemlig ret ofte – og særligt i den netop overståede sommerperiode, hvor tusindvis af danskere rejser udenlands.

Dårlig mave på ferien kan have stor betydning for, hvordan ferien har været. Selv den bedste ferie kan nemlig blive spoleret, hvis man skal bruge flere dage på at have dårlig mave, fremfor at slappe af, opleve og nyde sin ferie.

I denne artikel kan du læse om, hvorfor du får feriemave, hvordan du undgår det, og hvorfor det lige netop er mælkesyrebakterier, der er et effektivt behandlingsmiddel.

Hvorfor får man dårlig mave på ferien?

Der kan naturligvis være forskellige grunde til, at man får dårlig mave, når man er på ferie. Det skyldes dog som oftest, at vi ikke er vant til de bakterier fra maden og vandet både i poolen og i havet. Vi danskere har en langt mere følsom og sensitiv mave, og der skal altså ikke så meget til at slå os ud – i hvert fald ikke, hvis man sammenligner med de lokale på feriedestinationen.

Det kan være svært at undgå bakterierne, når man er på ferie, men der er heldigvis forskellige forholdsregler, man kan tage sig, som kan få stor betydning for feriens udfald.

Mælkesyrebakterier mod dårlig mave

God mave efter rejse

Allerede før ferien kan man gå i gang med at forberede sin mave på de bakterier, som den højest sandsynligt kommer i kontakt med. Mælkesyrebakterier er en af de mest effektive midler, når det kommer til at få en stærk mave, der kan stå imod feriens bakterier.

Mælkesyrebakterier omdanner lactose til mælkesyre. Hele den proces kaldes for en mælkesyreregulering, og er altså en gæring, hvor mikroorganismerne frigør energi fra forskellige sukkerarter. Mælkesyrebakterierne er med til at sikre, at der er balance i tarmfloraen, og kæmper altså mod de bakterier, der er dårlige for os – blandt andet dem, der giver os feriemave.

Ved hjælp af mælkesyrebakterier kan man altså opretholde en stærk mave og en sund tarmflora samtidig med, at man styrker immunforsvaret.

Bevar mavens balance

Mælkesyrebakterier er blot en af måderne, hvorpå man kan få sin mave i balance. Det kræver dog som oftest lidt mere end blot at indtage mælkesyrebakterier.

Hvis din krop er i balance, vil din tarmflora som oftest også være det, og dit immunforsvar vil være stærkt og solidt. Hele året rundt bør man altså tænke på, hvad man helt naturligt selv kan gøre for at bevare mavens balance.

For at få maven i balance ikke bare op til ferien, men hele året rundt, kan du bruge disse gode råd:

  • Spis morgenmad
  • Undgå for meget sukker
  • Oprethold væskeindtaget
  • Spis grønt
  • Få motion
  • Undgå stress

Det er altså både den psykiske og fysiske balance, der smitter af på din mave. Det er vigtigt ikke at være stresset, og samtidig er det vigtigt, at man spiser sundt og varieret. Hvis man føler sig sund, glad og aktiv vil maven ofte følge med og være i balance. Alt det i kombination med mælkesyrebakterier, gør dig mere immun over for alle de bakterier, du kommer i kontakt med, når du er på ferie.